Satu Mare (în maghiară Szatmárnémeti, colocvial Szatmár; în germană Sathmar; în ebraică și idiș סאטמאר, pronunțat Satmar, Satmer sau Sacmer; vechea denumire românească Sătmar sau Sătmar-Mintiu) este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Satu Mare (reședința) și Sătmărel. În trecut, Satu Mare a fost reședința Comitatului Sătmar și a județului interbelic Satu Mare. Are o populație de 102.411 locuitori în 2011.

Carei, mai demult Careii Mari, (în maghiară Nagykároly, în germană Großkarol) este un municipiu în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Carei (reședința) și Ianculești. În anul 2011 avea 21.112 locuitori.

Negrești-Oaș (în maghiară Avasfelsőfalu) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Luna, Negrești-Oaș (reședința) și Tur. Localitatea are o populație de 11.867 locuitori (2011), fiind din punct de vedere demografic al treilea cel mai mare centru urban al județului (după municipiile Satu Mare și Carei). Orașul este centru tradițional al regiunii istorico-etnografice Țara Oașului.

Tășnad (în maghiară Tasnád, în germană Trestenburg) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitatea componentă Tășnad (reședința), și din satele Blaja, Cig, Rațiu, Sărăuad și Valea Morii. Localitatea a primit statutul de oraș în anul 1968, iar în prezent are o populație de 8.631 de locuitori,[2] fiind al patrulea cel mai mare centru urban al județului Satu Mare din punct de vedere demografic.

Ardud (în maghiară Erdőd, în trad. Pădureni; în germană Erdeed) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Ardud (reședința) și Mădăras, și din satele Ardud-Vii, Baba Novac, Gerăușa și Sărătura. Se află la 20 km sud de municipiul Satu Mare. Conform recensământului din anul 2011 Ardudul avea o populație de 6.231 locuitori, fiind cel mai mic oraș al județului Satu Mare. Așezarea este atestată documentar din anul 1215, sub numele de Herdeud. Ardudul a primit în anul 2006 statutul de oraș.

Livada, mai demult Șarchiuz, (în maghiară Sárköz, în germană Wiesenhaid) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Adrian, Dumbrava, Livada (reședința) și Livada Mică. Localitatea a primit statutul de oraș la data de 21 iulie 2006, ca urmare a Legii nr. 322/2006. La recensământul din anul 2011 au fost înregistrați în Livada și satele aparținătoare 6.773 locuitori.